El 3 de maig s’ha celebrat la segona reunió, al Palau de la Generalitat, amb Funció Pública i la Consellera de Presidència en el marc del grup de treball d’estabilització de la MEPAG per tractar, de forma urgent, la problemàtica sorgida el dia 29 d’abril amb els exàmens d’oposició d’estabilització. La primera es va realitzar el diumenge 30 d’abril. Veient el resultat, el dia 1 de maig, ens vam reunir, com a sindicat assembleari, amb les nostres bases i vam decidir demanar dimissions per la incompetència manifesta en l’organització de les oposicions pel fet que haguem d’esperar fins al dia 3 de maig per tenir unes primeres impressions de les dades de la convocatòria: participants, incidències, equips garants, ubicació dels tribunals… Amb aquests antecedents, s’ha realitzat el cessament de la Directora General de Funció Pública com a responsable de la gestió i execució dels processos selectius. IAC-CATAC amb la reunió de l’afiliació que farem demà valorarem aquesta decisió.
A Palau ens hem reunit amb la Consellera de Presidència, la Secretària General de Funció Pública, la Secretària General de Presidència, la nova Directora de Funció Pública, el Subdirector General de Funció Pública i l’assessoria jurídica. Primerament ens han aportat les dades de la bústia d’incidències, on hi consten prop de 2.700 a hores d’ara. Ara estan ja analitzant els formularis d’incidències rebuts i cal destriar quines vulneren els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat i quines no. Amb aquestes dades demà ens convocaran a una nova reunió per dir quins processos s’han vist vulnerats i s’han de repetir i una proposta de calendari d’aquesta repetició. A més de les incidències que han aportat les persones aspirants, s’analitzaran les dades de les persones funcionàries que estaven presents en alguns dels processos i les que aporti la pròpia empresa contractada. Demà també ens comunicaran la decisió de com s’actuarà amb els processos que es mantenen i quan es podrien publicar plantilles.
Hem de tenir clar que és l’Administració, com a òrgan convocant, qui prendrà la decisió. La voluntat clara que ens ha manifestat és de salvar el màxim de processos, sempre i quan es donin totes les garanties jurídiques .
Una demostració, clara i contundent, que l’externalització de serveis públics és nefasta pel conjunt de la ciutadania i que pot afectar greument els drets de les persones. Milers de persones es veuen afectades per aquesta gran catàstrofe. Un cop més, recordem, que vam denunciar aquest fet en l’àmbit de la Mesa de Sectorial, on hi eren presents, Funció Pública, CCOO, UGT, CSIF i I-CSC, que en cap cas van emetre cap comunicat al respecte. L’organització d’un procés selectiu recau, única i exclusivament per qui té la potestat de garantir els drets i els principis constitucionals, els sindicats no podem controlar els processos selectius. Per altra banda, l’externalització de qualsevol servei no eximeix a l’Administració del seu control i seguiment en tot moment. IAC-CATAC denunciem aquesta manca de control en tot el procés selectiu, per qui ho havia de fer que és l’Administració.
Estem indignades per tot el mal que s’ha fet a les persones opositores, les ansietats, les angúnies, els desespers que estan patint per culpa de l’absoluta manca d’organització per part de l’Administració. Aquest mal ja és irreparable, però lluitem perquè la solució es doni l’abans possible i amb el màxim rigor.
Seguirem informant, demà, després de la reunió de les 16 hores a Palau de la Generalitat.