En un moment en el que estem veient un augment significatiu de la perillositat dels incendis forestals, i on les conseqüències del canvi climàtic tant sols s’han deixat entreveure. La Generalitat de Catalunya, concretament el Departament d’Interior, està desmantellant les seus dels Bombers Especialistes GRAF dels parcs de Bombers de la meitat Catalunya amb premeditació i falsedat.

Uns Bombers, referents europeus i mundials tal com ho demostren les col·laboracions que  s’han fet I es fan,  a tots els  nivells: Canada, Xile, Noruega, Grècia, França, Anglaterra, Alemanya, Portugal, Argentina, Itàlia i un llarg etc.

Les complexitats dels nous incendis en part degut al canvi climàtic, fa que els Bombers i la població en general estiguin exposats a nous perills. Els mètodes tradicionals per defensar-nos del foc no son suficients. S’estan veient  focs més ràpids, més virulents, més inesperats.  Per tant no podem abaixar la guàrdia. Hem vist que el millor és anar per davant d’ells! i no córrer darrera seu! Per això s’ha demostrat  que una especialització del Cos de Bombers és imprescindible .

Arguments senzills que sembla que la Generalitat no entén i en comptes de reforçar aquest Grup de Bombers , el que està fent, a poc a poc i d’amagat de la llum pública, és  tancar  seus. Primer va ser Girona al 2021 que de dos seus, la dels parcs El de Girona I La Pera passaren a una al parc de Cassa en unes condicions lamentables.

Ara segons ens han presentat en l’esborrany dels nous acords,  pretenen fer  desaparèixer d’amagat  la seu del parc de Lleida  i tot seguit tancar les seus de Rubí i  Reus.

Si volem protegir a la gent, per que els allunyem el Bombers que ho poden fer? Per què els  allunyem d’on es troba el 80 %  o més de la població de Catalunya? Un símil al que estan fent seria:  Com si la Generalitat decidís treure tots els socorristes de les platges de Catalunya i els poses als estanys del Pirineu. Si que hi ha aigua en els estanys, però el potencial perill el tenim en les nostres platges on es banya la gent.

Si separem a la gent que s’estima el territori dels Bombers, no es transmeten els coneixements dels uns als altres i es perdem oportunitats. Tenir contacte amb la gent del territori fa que a l’hora de preparar-se pels incendis, surtin les sinèrgies, Ja que per afrontar aquests nous  incendis cal la complicitat de tothom, Propietaris, Ajuntament, Administració, Bombers, etc. Tot el teixit social. Tots son necessaris!

Des de el Sindicat IAC-CATAC de Bombers.  Ens preguntem quines son les veritables raons, per les quals tanquen les seus GRAF?  Deixem aquesta pregunta en l’aire, per que hi penseu?

Veure en PDF: Cataccrac Bombers Octubre 23