La Taula sindical de Catalunya – TSC convoca mobilitzacions en un 1r de maig unitari. La TSC (CGT, CNT, COBAS, COS, IAC, SO) impulsa també el manifest per un 1r de maig anticapitalista, internacionalista i de resistència.

Enguany, la manifestació més important es convoca a Barcelona, Sant Andreu (estació de Fabra i Puig) a les 6 de la tarda.

El manifest d’enguay centra atenció en la defensa dels drets de treballadors lligat a salaris, pensions i sanitat; però també habitatge, feminisme i migració. Denuncia la repressió, els “macroprojectes” i la crisis ambiental i climàtica. El manifest es tanca amb posicionaments antibel·licistes i una especial solidaritat amb palestina.

 

 

Manifest 1 maig

 

Aquest primer de maig, dia de la classe treballadora. En mig d’una nova espiral de crisi capitalista, en mig d’un ambient prebèlic i d’aprofundiment de la precarietat de la classe treballadora, on cada dia més persones són abocades a la pobresa, volem alçar-nos i dir prou.

Prou a uns salaris congelats, a una classe treballadora cada dia més empobrida per la inflació i l’augment dels preus. Mentre les multinacionals i les empreses cada any baten rècords de beneficis i acumulen més poder i diners. Diem prou a uns serveis públics cada dia més retallats, mentre els pressupostos en seguretat i defensa augmenten insultantment.

Com a Taula sindical de Catalunya tornem a omplir els carrers de Barcelona en un 1 de Maig, radicalment anticapitalista, internacionalista i de resistència envers un sistema caduc que ens empeny a l’abisme.

Volem manifestar que les nostres reivindicacions, laborals i socials, continuen avui dia més vigents que mai i sabem que la lluita i la mobilització de la classe obrera és l’única que pot aconseguir aquestes fites. Aquesta lluita i aquesta mobilització ha de ser capaç d’aconseguir:

La situació geopolítica actual, dictada pel capitalisme bel·licista i feixista, on es destinen cada vegada més part dels pressupostos dels estats a fer créixer exèrcits i empreses armamentístiques. El genocidi a Palestina i la guerra d’Ucraïna són un clar exemple de com el capitalisme ara té en la por una nova forma d’ingressos i repressió vers a qui ens oposem a la societat de la indústria de la guerra i creiem en la pau entre pobles.

Destinar recursos, materials i econòmics, a exèrcits i empreses de la indústria militar és ara l’excusa dels governs per no complir amb les demanades de la classe treballadora i per crear una crisi global que paguem i pagarem per molts anys.

La classe obrera som els únics que podem aturar el feixisme bel·licista que dona suport i nodreix els estats, emparats per les grans corporacions que fan negoci amb la guerra.

El feixisme i el bel·licisme no neixen així en una nit. Han estat els patrons i les grans corporacions qui els han pagat i qui guanyen cada dia més. Tal com el feixisme va crear les guerres del segle XX com la Guerra Civil, les dues guerres mundials, el conflicte de Vietnam, el centreamericà i l’africà fins a arribar a la guerra d’Ucraïna, ara el sionisme crea el genocidi del poble palestí i té al punt de mira tot Orient Pròxim en la seva visió de les guerres com a negoci. Qui va pagar llavors? Qui paga ara? I Qui pagarà demà? El proletariat, la pagesia, la classe obrera, nostres són els morts i seus, els guanys!!!!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA I DEL POBLE PALESTI !!!!!!!