El dimecres 10 maig hem assistit a la sessió informativa que ha realitzat Funció Pública amb els sindicats representats a la MEPAG sobre la decisió que ha pres el Govern, com a únic organitzador dels processos selectius, sobre la repetició dels exàmens del concurs oposició d’estabilització. Des de IAC-CATAC volem recordar que l’assemblea d’afiliació, reunida la tarda del 4 de maig, va decidir demanar la dimissió dels màxims responsables de Funció Pública per l’organització deplorable de les oposicions que tants greuges i perjudicis ha comportat als més de 13.000 aspirants que s’hi van presentar. I més tenint en compte, els greuges que podrà comportar la repetició dels exàmens al juliol, quan se suposava que ja estaria tot enllestit.

Així doncs, en resum de la reunió, els exàmens es faran l’1 de juliol, per a les convocatòries 643, d’agents rurals; 650, d’àmbit d’execució penal i 700 de personal laboral transversal. I el 8 de juliol per a la convocatòria 600, de personal funcionari. Aquest cop, Funció Pública farà l’organització plenament amb personal de la Generalitat, i esperem, que pugui, per fi, ser garant dels principis de mèrit, capacitat i igualtat així com complir el punt 6.9 de les bases comunes de les convocatòries. S’obrirà la borsa de personal col·laborador per tenir persones suficients per vigilar els processos.

Properament es publicarà al DOGC la nul·litat dels actes del dia 29 d’abril. Això vol dir, que no es publicaran les plantilles dels exàmens ni les correccions. Pel que fa a les indemnitzacions la Generalitat està elaborant un estudi jurídic per tal de practicar aquest rescabalament que s’ha de fomentar en paràmetres objectius. Els serveis jurídics d’IAC-CATAC estudien la preparació d’un model de demanda de la responsabilitat patrimonial a la Generalitat sobre les depeses ocasionades per la realització de les proves del dia 29, o per la nova convocatòria dels exàmens a principis de juliol. Hi ha un termini d’un any per fer aquesta reclamació qui ho consideri oportú.

El Govern només contempla la indemnització monetària com a disculpa. Una indemnització, que al ser de caràcter objectiu no podrà quantificar tot el dany moral que ha causat a les treballadores opositores que s’han preparat durant molt de temps el moment de l’examen.

L’organització de les proves selectives, tant d’aquesta repetició com de la propera promoció interna aniran a càrrec exclusiu de l’Administració, sense externalitzacions. Per tant, es podran garantir els principis de mèrit, capacitat i igualtat que no es van poder garantir el dia 29 d’abril per incompareixença dels garants i per nul·la organització. Un desgavell que només ha comportat el cessament de la Directora General de Funció Pública que no portava ni 5 mesos al càrrec. Càrrec, d’altra banda, que va estar 4 mesos vacant anteriorment al seu nomenament. Així doncs, la responsabilitat recau més amunt. A la Secretaria General de Funció Pública i a la Consellera de la Presidència, màxims responsables de tot el despropòsit de l’organització de les oposicions.

Des de IAC-CATAC volem deixar palès que cap solució que es donés per part de l’Administració seria encertada, però que sí que hi ha responsabilitats de càrrecs públics que s’han d’assumir. I’única responsabilitat que es pot assumir des d’un càrrec públic és la dimissió per incompetència manifesta.

Actualment, Funció Pública ha actualitzat el web del concurs oposicions i ja es troba a disposició de tothom l’informe d’anàlisi de les incidències. Així com la nota informativa que es tornaran a convocar totes les persones aspirants admeses a les proves del concurs oposició d’estabilització.

D’altra banda, la IAC, també va publicar un article com a resum de tot el succeït durant la primera setmana de maig.

Us seguirem informant.

 

Veure PDF: Cataccrac Concurs Oposicio d Estabilitzacio