Un cop ha finalitzat el procés d’estabilització de la Llei 20/21, queda clar que és totalment insuficient per acabar amb l’abús de temporalitat i els alts índexs de temporalitat a les administracions públiques. Moltes treballadores s’han quedat fora de l’estabilització per l’error que ha comès la Llei i que venia del criteri del RD 14/21, l’Icetazo, de considerar els subjectes a estabilitzar les places, i no les persones. Criteris que van signar els sindicats presents a la Mesa de Negociació de l’Estat espanyol: CCOO, UGT i CSIF.

 

Des de IAC-CATAC continuem amb la lluita per erradicar el frau de llei i l’abús de temporalitat. Juntament amb els sindicats combatius d’arreu del territori espanyol iniciem una nova campanya de lluita pels drets del personal no estabilitzat i que es troba en abús de temporalitat. La Llei 20/21 era un pegat per acabar amb l’abús de temporalitat del personal anterior al 2016 i 2020. Però, després de tres anys, s’ha seguit acumulant temporalitat i fraus de llei. La darrera sentència del TJUE del 13 de juny així ho ratifica.

 

També volem una nova normativa que no cronifiqui la temporalitat i que acabi, per sempre, amb aquestes pràctiques de les administracions públiques. La temporalitat afecta la qualitat dels serveis públics ja que va en contra del que suposa la feina d’una treballadora pública. La fixesa del personal fa que pugui treballar més eficientment i que es dediqui, exclusivament, a servir la ciutadania, propòsit de l’Administració pública.

 

Cal pressionar a les institucions perquè s’acabi l’abús de temporalitat a les administracions públiques!

 

Per tot això, el proper 11 de juliol convoquem, juntament amb altres organitzacions sindicals de classe, una concentració davant la seu del Ministeri de Transformació Digital i de la Funció Pública per l’aplicació de la directiva 1999/70/CE a l’administració pública.

No som places, som persones!

Les que hi som ens quedem!

 

Seguim en lluita