GRUP DE TREBALL DE MILLORA DE LES CONDICIONS LABORALS DE LA MEPAGC juliol 23

El 26 de juliol s’ha celebrat al reunió del grup de treball de millores de les condicions laborals on, per fi, s’inicien les negociacions per a la jornada laboral de 35 hores! Serà una negociació dura i difícil per les contrapartides presentades. Però des de la IAC-CATAC, a la reunió com a IAC, vetllarem i lluitarem perquè arribin a bon port. El nostre objectiu és la seva implementació durant el 2024. Aquesta jornada afecta a tots els sectors, tant a Administració General, com a docents i com a personal estatutari, d’aquí la seva dificultat d’implementació. És un primer pas, i cal celebrar que per fi, una de les demandes històriques del nostre sindicat es porta a la taula per tal de negociar-ho, i que suposaria acabar amb el greuge comparatiu amb altres administracions públiques.

 

També, en aquesta reunió hem parlat de les modificacions del RD 5/23. Avui mateix, 26 de juliol, el Congrés dels Diputats ha validat aquest Reial Decret, per tant, tota la normativa que s’hi modifica, que ja era vigent des de l’endemà de la seva publicació, 30 de juny, ja queda ratificat. Ara bé, pel que fa a les interpretacions, sobretot del permís parental, que com marca la normativa, queda pendent de desenvolupament reglamentari, l’Administració estava pendent d’una reunió entre el Ministeri i les CC.AA per tal d’unificar criteris que s’havia de realitzar aquesta setmana però que s’ha posposat al setembre. Així doncs, quedarem a expenses de la seva aplicació fins al setembre.

 

Sembla que les administracions i el legislador, un cop han obert l’opció i han aconseguit l’efecte electoral, ara s’obliden del tema i deixen a les treballadores pendents dels seus dictàmens. IAC-CATAC estem totalment en contra d’aquesta manera de fer política i d’utilitzar els drets laborals com a moneda de canvi en les campanyes electorals, ens mereixem molt més.

 

Així doncs, ara ja fins al setembre, ens quedarem com fins ara, amb la incògnita de com concedir el permís parental i si es retribuït o no.

DEMANDA IAC

Veure en PDF: Cataccrac grup de treball condicions laborals mepag 26 de juliol