PERSONAL PAS

 

Se’ns fa tard

 

La setmana vinent IAC-CATAC, arran de la sol·licitud d’una reunió urgent amb el Departament d’Educació, tractarem la problemàtica del personal PAS dels centres educatius. Creiem que l’actuació dels responsables de Via Augusta i, sobretot, dels responsables del Consorci d’Educació de Barcelona està vulnerant els drets i pactes assolits amb Funció Pública durant els darrers sis mesos.

 

Som conscients que arreglar el nyap de les mitges jornades assignades a personal funcionari de carrera -recordem que el Departament d’Educació tenia 1180 places a mitja jornada a la RLT des de feia anys- és laboriós; però la lentitud amb què s’està resolent és, si més no, molt preocupant.

 

Després del Concurs de Mèrits, on van estabilitzar més de 2.000 auxiliars administratius, majoritàriament personal PAS de centres, es van nomenar funcionaris de carrera a mitja jornada. IAC-CATAC va lluitar pel personal PAS, donant veu a aquest col·lectiu i negociant i pressionant per tal que es convertissin les mitges jornades a senceres.

 

 

Dins el marc de les vagues de docents i personal sanitari dels dies 25 i 26 de gener, IAC-CATAC va ser present a les manifestacions en representació del personal PAS: es va aconseguir que les mitges places es convertissin en senceres i que, a més a més, es constituís un grup de treball per parlar de les condicions d’aquest personal. Grup de Treball que ja porta dues reunions on s’han exposat totes les demandes i que encara està pendent del retorn, tant per part de Funció Pública com per part del Departament d’Educació.

 

Un dels pactes assolits en el marc d’aquestes negociacions era treure la “clau de mobilitat” de les places, és a dir, que qui ocupés una plaça d’aquestes característiques deixés d’anar a dos centres de treball. Aquesta reversió és una línia vermella per IAC-CATAC, que ha lluitat per tal que es dugués a terme i que, efectivament, es va aconseguir. Doncs bé, un cop aconseguit el pacte, ara resulta que el Departament d’Educació ho està fent amb tal lentitud que, al final, se li ha tirat el temps a sobre. Estem parlant d’un pacte assolit al febrer i que fins al maig no es van publicar les places per tal d’ocupar-les. Aquestes es van oferir només a personal funcionari, i no a personal funcionari i interí. En una reunió de seguiment se’ns va comentar que només faltaven 50 places per cobrir, però ens trobem que el dia 21 de juny es publiquen per ATRI 369 places, aquest cop sí, donant opció a cobrir-se per personal interí.

 

Aquesta situació ha provocat que el que s’havia acordat -que a partir del dia 1 de juliol ja no constés la “clau de mobilitat”- no es pugui complir. I queda postergat en el temps. Temps que intentarem escurçar al màxim possible en la reunió amb el Departament d’Educació.

 

A IAC-CATAC vetllarem pels drets del personal PAS i per accelerar la nova “normalitat” d’aquest col·lectiu.

Veure en PDF: Cataccrac PAS Educació Juny