Us informem de la reunió del Comitè de Salut Laboral que es va dur a terme el passat dia 13 de desembre. Recordeu que  podeu trobar tota la informació de prevenció de riscos laborals a la web del CAR, que està actualitzada i que  pot ajudar a resoldre dubtes.

VIGILÀNCIA I CONTROL DE LA SALUT LABORAL

El servei de prevenció de riscos laborals ens informe de la baixa participació de les revisions mèdiques, i demana que entre tots busquem que augmenti la participació de les persones, per poder fer una millor prevenció i vigilància de la salut

Pel que fa a suport psicològic, actualment hi ha un procés a col·lectiu obert per clima laboral i un processos individual nou.

La previsió per l’any vinent del servei de prevenció de riscos laborals es visitar les bases del Tarragonès, Baix Camp, Gironès , Sort, Anoia, Maresme, Montsià, Alt Urgell, Baix Empordà i Cervera. I l’avaluació de riscos dels grups especial GEK9 i GEVA ( ja s’ha començat a fer). També es crearà el grup per començar a treballar en una  nova avaluació de riscos psicosocials, que des de CATAC creiem que es interesant que hi participem tots, buscarem la manera per que el que es digui sigui confidencial.

BASES

L’administració ens comunica que el pla de bases continua el seu curs, el dimensionament de les bases ja està definit i està previst el creixement del cos en un futur. El dimensionament seria: per la base petita per 18 agents, la gran per 30 agents i la base regional no especifiquen el dimensionament, es demana que ens facin arribar aquest per fer aportacions.  A les comarques de l’Anoia, Amposta, Cerdanya i Alt Urgell ja esta molt avançat el tramit d’on han d’anar les bases noves, en el cas de la Cerdanya i l’Alt Urgell podrien ser masos catalogats.

Des de CATAC demanem que a la destinació provisional dels agents del barcelonès a la comissaria del CME de Gràcia es faci quan les instal·lacions compleixin els requisits de seguretat i salut laboral per poder entrar a treballar.

VEHICLES

Des de l’administració ens comenten que hauran de llogar vehicles sense rotular perquè hi ha comarques amb molt pocs vehicles, fins que arribin els del rènting.

S’està treballant per incorporar un dispositiu a al part del darrera del seient de l’acompanyat per poder treballar amb l’ordinador portàtil.

ALTRES

  • Ens tornen a informar que, els Agents que tenen assignat un ordinador portàtil i encara no disposen de una base de treball, que en breu la tindran.
  • Hi ha reposició de pals per caminar extensibles. Per qui
  • Sí algú encara té una jaqueta tècnica ( gore-tex) vella, pot demanar la reposició per una de les noves.
  • En breu es repartirà material: celabres, tractel ( un per AB), detector de gassos pel GSM i Agents majors d’ENBIO.