Us informem de la reunió del Comitè de Salut Laboral que es va dur a terme el passat dia 20 de setembre. Recordeu que  podeu trobar tota la informació de prevenció de riscos laborals a la web del departament, que està actualitzada i que  pot ajudar a resoldre dubtes.

VIGILÀNCIA I CONTROL DE LA SALUT LABORAL

El servei de prevenció de riscos laborals han tingut un període de plantilla inestable temporalment, aviat ja ho tindran regularitzat, degut aquest fets, ens demanen disculpes perquè no han pogut passar les dades de accidentalitat, que ens les faran arribar properament. Ens comenten:

  • Que el percentatge de participació als exàmens de salut ha sigut molt baix, un total de 132 a tot al cos. Ens demanen que fem difusió ja que seria interessant la participació de les persones per a garantir una millor prevenció i vigilància de la salut. Ens diuen que així tindrien més dades per treballar i poder fer una millor prevenció de riscos laborals.
  • Pel que fa a suport psicològic, actualment hi ha dos processos a col·lectius per clima laboral i deu processos individuals. Es facilita un e-mail de suport psicològic des del servei de prevenció d’interior: interior@gencat.cat. En cas d’utilitzar-lo, cal fer-hi constar el nom, telèfon de contacte i motiu de la consulta.
  • Les avaluacions de les bases de la Garrotxa, Ripollès i Noguera ja s’han fet com estava previst per aquest any. I es començaran les avaluacions de riscos dels grups especials GEK9 i GEVA.
  • Finalment sembla que es constituirà el grup de treball per fer una nova avaluació de riscos psicosocials, que des de CATAC creiem que es interesant que hi participem tots, buscarem la manera per que el que es digui sigui confidencial.

 

BASES

  1. L’administració ens comunica que s’ha iniciat el tràmit per encarregar el projecte de les futures bases. I haurà 3 models de bases (petita, gran i regional). L’administració ens comenta que podrem dir la nostre en els projectes de les bases.
  2. Des de CATAC ens plau saber que s’han començat a buscar terrenys per l’emplaçament de les bases, concretament Balaguer, Sort, Ripoll (que segurament es farà aviat, per l’estat actual de la base) i Cerdanya (s’estan mirant terrenys o edificis a Bolvir).
  3. Ens informen de que han començat moltes de les tasques de manteniment i reacondicionament de les bases fins que estiguin les noves.
  4. Ens informen que la Àrea Regional de Barcelona ha de deixar les instal·lacions actuals i aniran a la comissaria de CME de Gràcia.

VEHICLES

Des de l’administració ens comenten que la propera incorporació de vehicles que havia de ser a principis del 2023 es retardarà al segon trimestre. Serà un problema degut a que properament es retiren els vehicles tot camí de la marca Dacia de la primera remesa.

Trauran una Instrucció perquè hi ha alguns Pick-up Toyota que si fan un trajecte llarg a poques revolucions el motor es pot parar en marxa, degut a que detecta el catalitzador brut i per seguretat para el motor.

  ALTRES

  • Es demana que es busqui la manera de poder activar les llums exteriors de la Base del Solsonès per poder anar del pàrquing a la base de nit o matinada si encara es de nit.
  • Des de el servei de PRL ens presenten el programa ESPAI, conveni amb l’Hospital del Mar durant 10 anys, és un servei que posa el Departament d’interior pels cossos operatius, i és una assistència i tractament de trastorns psicològics ( hi ha psicòlegs i psiquiatres). El Departament considera que la nostra feina te un component d’alt risc psicològic i per això creu convenient aquest servei més especialitzat. Esta vigent des de l’1 de Juliol, ens passaran més informació. Les dades son confidencials, i es pot activar a través de la unitat de suport psicològic del Departament o directament a l’Hospital del Mar.