TANCAMENT DE LA RESIDÈNCIA DE GENT GRAN DE REUS

 

 

INFOCATAC RGG Reus Drets Socials

                   

Amb data 7 de desembre vam enviar un escrit al Conseller de Drets Socials, al Secretari General i d’altres responsables del Departament demanant una reunió per tractar el tema del tancament de la RGG de Reus i donar els nostres raonaments sobre l’informe tècnic que van presentar per justificar el tancament.

El 25 de gener una part de la secció sindical de la IAC-CATAC al Departament de Drets Socials ens hem reunit  amb el Secretari General i la Directora General de Provisió de Serveis.

Gairebé no ens ha donat temps de seure a la cadira que ens diuen que la residència es tanca sí o sí. Tenen por que la legionel·losi pugui matar alguna persona resident, no volen córrer cap risc si cau algun tros de paret, és la seva responsabilitat tenir cura dels residents i treballadors i treballadores, quin càrrec de consciència si passa alguna cosa així… oh!!! què bona gent, quina dedicació!!!!!

Li hem argumentat que coneixem el cas d’una residència pròpia que des de fa anys conviuen amb la legionel·losi i ho estan tractant des d’aleshores. No en sabien res  (o això diuen).

Els hi hem recordat que a altres residències s’han fet reformes integrals sense la necessitat de fer fora als residents.

Ells continuen amb el seu discurs, el mateix des del primer dia, en el pensament ferm i inamovible que és indispensable treure els avis i àvies de la residència. No fan cas ni de la Sindicatura de Greuges, ni de la denúncia presentada pels familiars, ni de les mocions presentades a l’Ajuntament, ni de les manifestacions al carrer, ni del crit unànime de famílies que demanen quedar-se a la residència mentre es duguin a terme les obres. Res de res, ells a la seva, estan encaparrats en tancar-la.

Això sí, ens han jurat que quan acabessin les obres tot el personal podrà tornar a la residència de Reus, que no tocaran la RLT (relació de llocs de treball) i que faran un Acord de Govern per tal que quedi per escrit que l’adscripció d’aquestes treballadores és a la residència de Reus. Aquestes obres tenen en un principi la durada de 4 anys: primer treure la licitació, després concursen les empreses, presentació de projecte i decidir qui ho farà. Tampoc hem aconseguit que durant aquest temps de licitació, es continués treballant i fent vida a la residència.

També el que han dit és que s’han obert les negociacions entre RRHH i la part social per tal de tractar tot el trasbals que significa el canvi de lloc de treball, hi ha treballadores que no disposen de cotxe per tal d’anar a Tarragona, per això viuen i treballen a Reus; canvi en l’organització del centre; pèrdua de complements (per exemple van guanyar una plaça del torn de nit i ara hauran de passar al matí o a la tarda), etc.

Això sí, els han dit a RRHH que siguin flexibles.

I quan hagin acabat les negociacions amb el personal, que com a màxim poden durar dos mesos, s’informarà als familiars i residents del trasllat imminent.

Des de la IAC-CATAC hem intentat de totes les maneres la continuïtat del servei de la Residència de Reus, ja que és la única residència de titularitat pública que es troba allà. Van construir una altra residència a Reus però la van donar a gestió privada i no es pot fer res.

Continuarem lluitant pels drets dels treballadors i treballadores, encara que no sempre s’aconsegueix el millor per a tothom.

També us emplacem a continuar en la lluita i quan convoquem alguna mobilització, hi participeu, perquè avui és la Residència de Reus i demà pot ser la residència on treballes.