A dues setmanes de les eleccions sindicals, estan corrent unes notícies falses amb l’únic propòsit d’intentar aconseguir un grapat de vots fent mal. Aquestes mentides fan referència al posicionament i actitud que té la IAC-CATAC referent a les condicions de treball i complement de veterinaris. Són mentides fàcilment desmuntables i que probablement fan córrer els mateixos que han estat incapaços de fer una bona gestió sobre el tema, compensant-lo esbombant aquestes mentides.

El passat 17 d’abril a la Mesa Sectorial és a proposta de la IAC-CATAC que porta el punt de l’ordre del dia la reclamació de la falta de cobrament segons les taules retributives referent al cos de veterinaris del Departament d’Acció Climàtica.

Aquest és el Cataccrac de la Mesa Sectorial:

https://catac.cat/mesa-sectorial-abril-i-concurs-oposicio-destabilitzacio/

Conseqüència de la demanda de IAC-CATAC, el passat 9 de juny de 2023, es crea la primera Comissió de seguiment de l’Acord sobre determinades condicions de treball dels veterinaris del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural – Complement Veterinari. On assistim per la part social la IAC-CATAC, UGT i CSIF.

El departament fa exposició i anàlisis de la situació i conclou que:

Primer: ningú perdrà aquest complement si ja l’està cobrant.

Segon: si hi ha personal que no el cobra i fa les tasques, té dret a cobrar-ho i se li pagarà.

El departament ens emplaça a finals d’octubre-novembre per fer-nos retorn de la situació real. Aquesta reunió ara per ara té data del 27 de novembre.

Les mentides que han anat corrent són que la IAC-CATAC estem a favor d’una baixada de sous per a veterinaris, i que aplaudíem aquest tipus de posicionament que no afavoreix al col·lectiu. Quin sentit té, si som els promotors de tot el contrari?

Lamentem que hi hagi representants dels treballadors d’altres sindicats que es dediquin a fer córrer aquestes falsedats que no tenen cap fonament. Què fan córrer fets inventats que diuen van succeir fa 4 mesos, i casualment, a dues setmanes de les eleccions les donen a conèixer?

Tenim les actes que corroboren el posicionament que acabem d’exposar i fem una crida a qualsevol treballador o treballadora, que tingui dubtes, a contactar amb nosaltres. Quin sentit té que qui proposa millores, celebri i aplaudeixi retallades, més quan aquestes mai es van plantejar?

Condemnem les actituds gens ètiques d’aquells on la seva campanya electoral es basa en les mentides populistes que no tenen cap fonament, fàcilment desmuntable, però que poden fer mal.

Diem NO al joc brut.

Veure en PDF: INFOCATAC cos veterinària