Per la dignitat laboral de les treballadores públiques! Pel nostre Futur!

 

 

 

IAC-CATAC hem iniciat una campanya per recuperar els nostres drets, per recuperar unes condicions laborals dignes que faran que els serveis públics siguin de qualitat. Després de les retallades de fa més de deu anys, que encara no hem recuperat totalment; després de la pandèmia i l’empitjorament de la qualitat del servei públic; després de demanar, insistentment, millores en les condicions laborals que no han proliferat; després de demanar l’estabilització de la plantilla i de convocar vagues per aconseguir un concurs de mèrits insuficient, ara cal mobilitzar-se.

Cal mobilitzar-se per les nostres demandes, que són demandes que milloren les condicions de tot el personal de la Generalitat de Catalunya que representem. Aconseguir pactes de mínims sense haver tingut l’esma de convocar al carrer no fa amb el nostre tarannà. IAC-CATAC és un sindicat combatiu, de classe, feminista, antifeixista, alternatiu que en tot moment vetlla i lluita pels drets de totes les treballadores públiques. Hi serem sempre on calgui. A les meses, com a sindicat majoritari, per vetllar que hi hagi els acords més òptims per a la plantilla; al carrer, per defensar els nostres drets i pressionar l’administració.

 

 

 

 

octaveta cartell 12 J

Manifest IAC-CATAC 12J

A IAC-CATAC les nostres delegades no cobren extres ni plusos per exercir la defensa dels drets laborals. Som persones amb convicció que creiem en el que fem i que el nostre objectiu és preservar i millorar els drets de totes les treballadores públiques.

És per això que vam ser l’únic sindicat que va convocar vaga el 2018 per recuperar les retallades que va obrir les portes per emmascarar un pacte de mínims, on es podrien haver aconseguit moltes més millores. Una vaga on reclamàvem la recuperació de les retallades de la crisi, on demanàvem les 35 hores laborals de jornada setmanal, on exigíem la descongelació i un augment de sou per recuperar el poder adquisitiu, on volíem la recuperació del FAS i dels dies d’APs sostrets, on, també, denunciàvem que érem l’única administració sense una paga extra. Totes sabem com va acabar la vaga fictícia i el pacte de mínims. 6 anys després seguim esperant la resta de reivindicacions.

Vam ser l’únic sindicat que va convocar dues vagues al 2021 per a l’estabilització de la plantilla en abús de temporalitat. Dues vagues en contra del RD 14/21, l’Icetazo, que determinava l’interinatge com a màxim de tres anys, i que pactava un PESCO 2.0 amb els sindicats majoritaris a l’estat espanyol –CSIF, CCOO i UGT-. Tres sindicats que van pactar amb l’aleshores ministre Miquel Iceta una norma que no acabava amb la temporalitat, simplement contemplava la possibilitat de fer macro oposicions, on el subjecte eren les places, no les persones. Gràcies a les vagues i a la pressió, IAC-CATAC, juntament amb els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya, vàrem liderar les mobilitzacions a tot l’estat espanyol (sent les més contundents contra el pacte de CSIF, CCOO i UGT), i vam aconseguir un petit objectiu, però no el definitiu: un concurs de mèrits. Un concurs de mèrits on s’havien de negociar les bases amb l’Administració. I va ser gràcies a IAC-CATAC que vam proposar i pressionar per considerar que l’experiència valgués més d’un 50%, i per tant, assegurar que les que hi érem ens quedéssim. Més de 12.000 treballadores van poder estabilitzar a la Generalitat de Catalunya gràcies a les condicions del concurs de mèrits. Però no és suficient, encara hi ha un alt índex de temporalitat que el que fa és degradar la qualitat dels serveis públics. Per donar un servei adequat a la ciutadania calen unes condicions laborals immillorables, que ens facin ser el màxim d’eficients en les nostres tasques.

Per tot això, IAC-CATAC, volem recuperar l’esperit de lluita al carrer, volem ser la referència de la renovació que hi haurà a l’administració. I volem ser, perquè, els anys han demostrat que amb el binomi de la lluita al carrer i la força a les negociacions és com s’aconsegueixen les millors coses.

La Generalitat de Catalunya és una administració molt feminitzada i calen mesures per pal·liar els dèficits històrics que arrosseguem. IAC-CATAC volem acabar amb la bretxa salarial, permisos per a la coresponsabilitat de les cures. Per millorar la conciliació de totes.

IAC-CATAC volem entorns de treball saludables, que es compleixin i millorin, com hem aconseguit en els darrers anys, però no suficient, els protocols d’assetjament psicològic, sexual i laboral, així com la millora i compliment de les mesures del pla d’igualtat.

Reivindiquem, d’una vegada i per totes:
– Les 35 hores de jornada setmanal.
– Augments retributius decents, que ens facin recuperar el poder adquisitiu perdut des de la crisi del 2008.
– Una carrera professional, horitzontal i vertical, transparent i efectiva.
– Eliminar la temporalitat dels llocs de feina i eradicar l’abús de temporalitat.
– Recuperació del FAS
– Retorn dels dies d’assumptes personals sostrets.
– Major flexibilitat horària.
– Més teletreball i cotreball.
– Mesures de conciliació adequades.
– Fi de la bretxa salarial.
– Permisos de coresponsabilitat de cures.
– Jubilació anticipada i parcial.
– Supressió de la productivitat i que vagi directament en nòmina per fer la nostra feina de treballadora pública.
– Entorns laborals saludables a tots els nivells.

 

 

 

Així doncs, IAC-CATAC, convoquem una concentració que serà el tret de sortida, d’una llarga lluita amb uns objectius molt clars: la millora de les condicions laborals de totes les treballadores públiques.

El proper dimecres 12 de juny ens concentrarem a les portes del Districte Administratiu, seu de Funció Pública, a les 11 del migdia, per cridar ben fort que volem recuperar els nostres drets, que volem lluitar pel nostre futur, que volem aconseguir les 35 hores, que no volem companyes en abús de temporalitat. Que unides ho som tot!

 

 

 

Pels nostres drets, pel nostre futur,

Per la dignitat laboral de les treballadores públiques!

Totes som treballadores públiques!