El dia 12 de febrer ens hem manifestat pels carrers de Barcelona fins al Departament de Drets Socials per reclamar que es mantingui oberta la residència de gent gran de Reus i que les residents i el personal no hagin de marxar a residències privades i a altres poblacions.

No volem que es tanqui l’única residència pública de la ciutat de Reus.

No volem la privatització dels serveis públics!

 

 

 

 

Donem ple suport al comunicat de la plataforma Salvem la Residència de Gent Gran de Reus:

Ja han passat uns mesos des de que el Sr. Oriol Amorós, Secretari Gral del Departament de Drets Socials,  va venir a la Residència de Gent Gran de Reus a donar-nos la notícia del seu tancament imminent. Concretament va ser el 27 d’octubre de l’any passat. I des de llavors ens hem mobilitzat gairebé cada dia demanant a la Generalitat que es replantegés el tancament de l’edifici  per fer unes reformes que fa anys que s’haurien d’haver anat fent de forma progressiva sense provocar el tant d’enrenou.

Per fer aquestes reformes, se’ns explica que s’ha de tancar l’edifici i que s’han de traslladar personal i residents a altres centres, majoritàriament a la Residència de la Mercè de Tarragona, on hi ha, casualment,  tres plantes buides des de fa més d’un any. Se’ns justifica aquest trasllat dient que les obres suposen una reforma total de l’edifici i no es poden fer amb els residents i els treballadors vivint i treballant al centre. Val a dir, que també de forma casual, a la Residència Horts de Miró de Reus, hi ha 29 places de caràcter públic buides des de fa temps i que aquestes també es posen a la disposició de les famílies per traslladar-hi els residents que vulguin quedar-se a Reus (però no en una residència pública, ja que la única que hi ha 100% al Baix Camp és la que ara es vol tancar per reformar).

El tancament del centre, la Generalitat ho justifica amb un informe a mode de resum de les incidències que han anat succeint al llarg dels anys. Aquest informe, en cap cas parla de que l’estat de l’edifici aconselli un tancament imminent sinó que, el que queda palès, és que la Generalitat no ha fet la seva feina i que l’estat de l’edifici evidencia la deixadesa i la manca d’inversió en el seu manteniment, la qual cosa hauria de fer caure la cara de vergonya a més d’un dels dirigents i responsables del nostre govern que, durant anys, no han estat capaços de vetllar per les seves residències públiques, i més tenint en compte que només en tenim 16 en tot el país.

A mesura que han anat passant els dies, el que hem aconseguit amb les nostres reivindicacions, és que se’ns asseguri  “de paraula” que la residència, un cop reformada, es torni a obrir com a residència 100% pública, i que el personal i els residents, que ara es veuen forçats a marxar, puguin retornar al centre un cop s’hagin acabat les obres, però ja sabem que les paraules se les endú el vent i, passats com a mínim quatre anys, ja veurem quina serà l’excusa per no complir les “promeses” d’uns governants que pot ser ja no seran els mateixos.

Des del primer dia, famílies, personal i sindicats, només tenim una reivindicació: VOLEM QUE ES FACIN LES OBRES AMB NOSALTRES DINS. No diem cap barbaritat, i això ho saben els responsables del departament de Drets Socials així com el Servei d’obres de la Generalitat, ja que totes les reformes fetes en altres residències, s’han fet amb els residents i els treballadors dins de l’edifici, fins i tot, les de la Residència de La Mercè de Tarragona, la qual es va reformar íntegrament i és una residència de 13 plantes i amb una estructura molt més complicada que la de Reus.

Des del mes d’octubre, tant els treballadors com els familiars ho estem passant molt malament pensant que haurem de marxar del que ja considerem casa nostra, però sobretot, qui ho passa més malament són els residents a qui també s’ha informat del seu trasllat a un altre centre. En cap cas s’han posat en la seva pell, i han intentat imaginar-se que suposa per una persona tant fràgil que hagi de marxar de casa seva un altre cop en l’etapa final de la seva vida.

Els responsables del Departament de Drets Socials, fins i tot l’honorable Conseller Sr. Carles Campuzano, no paren de repetir-nos que les obres no són possibles amb nosaltres dins de l’edifici, però no ens han ensenyat en cap moment cap informe tècnic on corrobori aquest fet, a més tampoc entenem aquesta urgència en el nostre trasllat tenint en compte que les obres en sí, no començarien fins d’aquí a dos anys com a mínim. Dos anys que l’edifici romandrà buit i tancat amb el que això suposa.

Ens hem manifestat davant de la residència, davant de l’ajuntament, davant de la seu dels Serveis Territorials de Drets Socials de Tarragona, davant de la seu del Departament a Barcelona, hem anat als plens de l’ajuntament i del Parlament, hem fet manifestacions i rodes de premsa davant de diferents mitjans, hem passat hores reunits, i l’únic  que en traiem de clar, és que ens han SENTIT però no en han ESCOLTAT. I és per això, que no defallirem, seguirem lluitant.

 

NO DEIXAREM QUE CONTINUIN FENT AMB NOSALTRES EL QUE ELS HI DONI LA GANA!!!

PLANTAREM CARA A L’ADMINISTRACIÓ!!!

NO AL TANCAMENT DELS SERVEIS PÚBLICS!!!

NO AL TANCAMENT DE LA RESIDÈNCIA PÚBLICA DE REUS!!!

SALVEM LA RESIDÈNCIA PÚBLICA DE GENT GRAN DE REUS

Reus, a 12 de febrer de 2024