El passat dia 19 es va portar a terme una reunió del Comitè de Seguretat i Salut -PATL- .
En la qual es van tractar diversos temes que passem a comentar:

Es va actualitzar les persones que formaran part del comitè, una, deguda a les darreres eleccions sindicals i una altre, que ens afecte directament a nosaltres per la propera jubilació del nostre company Francisco Garcia, persona que ha realitzat una tasca meritòria i molt activa.

Des IAC-CATAC hem denunciat la poca agilitat de l’administració en subministrar mobiliari o estris necessaris en molts casos per prescripció mèdica. (4 mesos per facilitar una cadira ergonòmica, entre altres casos). Poc coneixement per part de les direccions de centres, del magatzem de Piera on hi ha un bon stock de material i mobiliari.

Sobre el temes presentats al CSSL, IAC-CATAC hem aportat la majoria i som el sindicat més participatiu.

  • IAC-CATAC denunciem que en algun centre, el personal PAS, s’ha trobat coaccionat per rebre als nostres companys del sindicat. Hem denunciat que això provoca estrès i és completament intolerable.
  • Insistim i denunciem, la falta de substituts i el retard amb el que es porten les substitucions a terme comporta càrregues de feina al personal PAS, increment d’hores laborals, i poca o nul.la compensació.
  • El fet d’avisar amb una possible denúncia a Inspecció de treball, fa que es comprometin amb adequar definitivament el cablejat que representa un perill a les oficines i centres.
  • Les temperatures als centres de treball del personal PAS. IAC-CATAC hem demanat un calendari d’actuacions, i que ens diguin quants centres es troben en procés de millora del Pla de Confort Marc. No pot ser que els centres educatius sempre pateixin la falta de millores, en aquests casos, de benestar en els llocs de treball.
  • Davant la mancança en el nombre de protocols d’evacuació/confinament, s’han compromès en facilitar dades del nombre de simulacres portats a terme.
  • Demanem una avaluació de riscos al magatzem de Piera, estem a l’espera que el facin i ens el facin arribar.
  • Veiem que queda molt per fer sobre l’eliminació del fibrociment dels centres educatius i quan preguntem per algun cas concret no saben què respondre i ens diuen que “ho miren i ja ens donaran resposta”. Una feina que porta anys i a data d’avui hi ha aules afectades.
  • IAC-CATAC mostrem la nostra preocupació pel personal PAS, hi ha denúncies a centres on s’han detectat moviments de terra, i que han provocat esquerdes a les parets, caigudes de fals sostre, entre altres inconvenients. “El més calent a l’aigüera”, aquí hem reclamat un informe tècnic per personal o entitat competent que no hi ha risc pel personal i en aquest cas també alumnat i resta de personal. Esperem que es posin les piles.

 

Com podeu veure portem molts temes que detectem en la nostra feina del dia a dia, de visites a centres i informacions que ens fan arribar. Us volem dir, que no deixarem de treballar perquè la vostra feina es realitzi amb les millors garanties de seguretat i fins i tot de confort.

Ja ho sabeu, si detecteu qualsevol cosa que vulgueu comunicar o considereu que us podem ajudar en algun aspecte, contacteu amb nosaltres a ensenyament@catac.cat

 

Veure en PDF Cataccrac PATL educacio abril