El passat dia 14 de novembre va sortir publicada a La Vanguardia la notícia referent al contenciós que la IAC-CATAC ha guanyat a la Generalitat referent al complement d’import inferior que s’estava abonant com a Agent Major, en referència al complement d’agent base.

En el següent enllaç trobareu l’extensa noticia publicada per aquest rotatiu:

https://www.lavanguardia.com/vida/20231117/9386186/generalitat-debera-pagar-mil-euros-agente-rural-cobrar-complemento-inferior-agenciaslv20231117.html

Aquesta sentència obre la porta per tal que la resta d’agents que esteu en el mateix supòsit pugueu reclamar aquestes diferències retributives. En cas d’estar interessants contacteu amb la nostra secció sindical.

Han calgut més de dos anys, i anar als tribunals, per tal que aquella sol·licitud de reclamació que van fer respecte als diners que es cobraven de menys s’hagin reconegut i s’hagi posat coherència a aquestes taules retributives.

El contenciós que van posar el febrer del 2022 ha estat resolt favorablement. L’actuació administrativa no s’ajusta a dret i dóna la raó a percebre el complement específic que van reclamar.

Les taules retribuïdes eren incongruents en tenir un complement específic més elevat al d’agent base que el d’agent major. La jurisprudència deixa molt clar  que quan es promociona un funcionari no pot percebre un complement inferior a l’anterior.

Des de la IAC-CATAC creiem que no es tractava tant d’una qüestió econòmica, sinó de dignitat. També lamentem que els treballadors hàgim d’acabar als tribunals massa sovint per l’abús que exerceix la Generalitat, concretament la DGAR, i també anunciem que estem preparant un nou contenciós per què hem detectat una nova il·legalitat i abús de poder on la pròpia DGAR torna a estar involucrada i no vol participar en cap solució.

Ja us informarem.

De moment, com diu el nostre eslògan: la millor defensa un bon catac!! 

 

Veure en PDF: Cataccrac jucidi agents majors