REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE FORMACIÓ DEL DEPARTAMENT DE TERRITORI

El 29 de novembre es va reunir el grup de treball de formació del Departament de Territori. El motiu de la reunió va ser la presentació del Pla de Formació de l’any 2024. Valorem positivament aquest pla de formació perquè l’oferta formativa és prou àmplia i, a més, s’han atès algunes de les demandes que les persones treballadores ens han fet arribar. Cal treballar plegats per millorar-lo de cara al futur.

Des d’ IAC CATAC hem demanat en diverses ocasions el curs d’Explotació de Carreteres, ja que el considerem bàsic per els companys i companyes dels Parcs de Carreteres. Gràcies a aquestes demandes, us volem informar que el proper any el curs d’Explotació de Carreteres,  estarà inclòs en el pla de formació 2024 i s’oferirà per a destinataris de llocs directament relacionats.

Així mateix, també vam demanar realitzar el curs de conduccions adverses per a tot el col·lectiu. Comentar que no es pot realitzar per a tot el col·lectiu, però si alguna unitat concreta ho necessita, es pot posar en contacte amb nosaltres i farem l demanda.

Com a demanda feta per IAC CATAC, s’està duent a terme el curs d’Instal·lacions Fotovoltaiques, que està tenint molt bon resultat. Molts companys i companyes, l’estan cursant i assistint de manera regular.

D’altra banda, el dia 9 de novembre es va dictar la Instrucció 4/2023, en matèria de protecció de dades de caràcter personal a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquesta instrucció és d’aplicació, a partir de la data de signatura, per al personal informador/tramitador de totes les OACs de la Generalitat. Hi ha novetats sobretot en la gravació per part de la ciutadania al personal de les oficines d’atenció a la ciutadania, sense que sigui necessària l’autorització del treballador/treballadora.

En aquesta reunió vam demanar si el departament tenia coneixement d’aquesta instrucció, que feia necessària la formació en protecció de dades per al personal de les OACs i ens van dir que no en tenien coneixement. Vam demanar, doncs, formació en protecció de dades pels informadors/tramitadors de les oficines d’atenció a la ciutadania

A més, vam informar de tot això al nostre delegat sindical representant per part de IAC-CATAC en el Comitè de Salut (CSS) i ell va demanar que s’inclogués l’apartat 4 d’aquesta instrucció per parlar-ne en el proper CSSL del dia 14 de desembre. IAC-CATAC no estem d’acord amb l’apartat 4 d’aquesta circular perquè vulnera drets fonamentals protegits per la Constitució Espanyola i no garanteix el dret a la salut protegits per la Llei de Prevenció de riscos laborals, ja que interpretem que aquesta instrucció permet  conductes d’assetjament psicològic a la feina i violència laboral externa.

La resposta del Servei de Prevenció de riscos del departament de Territori ha estat que és la primera informació de la que disposa el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i que faran les consultes oportunes als òrgans que han, primer, redactat la instrucció i, segon, als que l’han d’aplicar. I finalment, que aportaran el resultats d’aquestes consultes a la propera sessió del CSS.

Us mantindrem informades i informats.

Continuem endavant!!!

Veure en PDF: Cataccrac Territori novembre 23