IAC CATAC es va adherir a la convocatòria de les manifestacions reivindicatives de la IAC arreu del territori català.

El passat dilluns 1 de maig vam emplenar els carrers de les principals ciutats catalanes amb la marxa reivindicativa convocada pels sindicats combatius alternatius.

Amb crides a Tarragona, Girona i Barcelona, el seguiment de les mateixes va ser un èxit. A Tarragona el recorregut va començar a la plaça Imperial Tarraco, i a Girona a la Rambla. A Barcelona, la manifestació va iniciar-se a les 18.00 hores a la Rambla del Raval de Barcelona i va fer un recorregut que va acabar davant de la seu de Foment de Treball, amb parada davant del consolat francès, en solidaritat amb el poble que lluita contra l’increment de l’edat de jubilació.

Milers de persones van participar en les manifestacions que demanaven un canvi en el cicle de lluita social, tal i com s’especificava al manifest de la Taula Sindical de Catalunya al que ens vàrem adherir. IAC CATAC reclamava uns serveis públics de qualitat i dignes, i es manifestava en contra de les privatitzacions i les externalitzacions. Es feia una crida a tota la classe treballadora, una crida per passar a l’ofensiva contra la classe capitalista. Una crida per aconseguir la derogació de la reforma laboral, la derogació de la llei mordassa i de la llei d’estrangeria. Una crida per aconseguir unes pensions dignes i la rebaixa de l’edat de jubilació, i per aconseguir la reducció de la jornada laboral.

La classe treballadora pateix el fet que els salaris no pugen, que les pensions perillen, que les feines son cada cop més precàries i temporals, que tenim un model adquisitiu cada cop més incert. Per això la IAC CATAC postula per un sindicalisme reivindicatiu, feminista i de classe que va demostrar de nou que l’ofensiva està als carrers. ¡Gràcies a tots per participar-hi!