La Núria no és amb nosaltres, i tothom sabem per què. No oblidem, tinguem el respecte que la Núria es mereix.

 

La tràgica mort de la nostra companya Núria, al C.P. Mas Enric, és la dolorosa constatació de la realitat que, fa temps, és motiu de queixes, reivindicacions i necessitats exposades a l’empresa reiteradament als espais de negociació, inspecció de treball, etc.

 

L’activitat dels i de les professionals de CIRE, es fonamenta en ser instruments de reinserció social, fet que hauria de comportar disposar de tots els recursos necessaris per fer-ho.

 

La realitat és que, sovint, premia el criteri de tenir la població reclusa ocupada -per part de les direccions del centre- passant per sobre del criteri de la professional, de la seva seguretat o de la convivència en el grup de l’activitat.

 

La treballadora va ser víctima d’aquesta manera de fer: els i les professionals de CIRE no som valorats, ni per part del Departament de Justícia ni per part de l’empresa CIRE, que hauria de protegir-nos i defensar-nos davant de decisions que afecten la nostra seguretat o l’eficàcia de la nostra acció formativa i de reinserció.

 

L’agressió als i les professionals no és una novetat als centres penitenciaris, qualsevol professional que treballi al peu del canó ho sap. Les decisions es prenen als despatxos.

 

Senyora Ubasart i senyor Calderón, assumeixin les seves responsabilitats i dimiteixin JA!

 

Senyor David Font, senyor Juan Carlos Llamas i senyor Pere Compte, dimiteixin també JA!

 

Secció Sindical IAC-CATAC-CIRE.

Josep Musté Dalmau. Coordinador de la Secció Sindical

 

Comunicat CIRE