Us informem de la reunió del Comitè de Salut Laboral que es va dur a terme el passat dia 21 de juny. Recordeu que  podeu trobar tota la informació de prevenció de riscos laborals a la web del CAR, que està actualitzada i pot ajudar a resoldre dubtes.

Es comença la reunió nomenant una nova secretaria del comitè la Sra. Anaïs Maya Hendriks Quiñones, que també es la secretaria dels comitès de Bombers i Mossos. I també és presenta la nova Subdirectora General del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, la Sra. María Jesús Carmona Tribaldos.

VIGILÀNCIA I CONTROL DE LA SALUT LABORAL

El servei de prevenció de riscos laborals ens informa que al primer trimestre em tingut 6 accidents i 4 incidents, ens remarca la importància de les dades que ells reben per poder fer una bona prevenció a la feina. Per això demanen al col·lectiu del CAR fem tots els partes d’accident i incident, sabem que hi ha petites coses que deixem passar però es important que fem els partes. Així tenen dades per poder treballar i fer una bona prevenció.

informa que la participació de les revisions mèdiques ha augmentat, però ens demanen que augmenti l’ús d’aquest dret per millorar la prevenció i vigilància de la Salut.

Pel que fa a suport psicològic, ha augmentat en 3 els casos oberts pel tema del clima laboral amb un col·lectiu i 4 processos individuals nous. En els casos dels col·lectius CATAC demana que es demana/ insisteix que es facin entrevistes individuals perquè els agents es puguin expressar en  llibertat, a fi de poder solucionar els problemes.

La previsió de l’any en curs s’ha de dir que aquesta primavera el SPRL ha fet molta feina, s’han realitzat casi totes les visites programades a les bases. I l’avaluació de riscos dels grup especial GEVA està en marxa.

BASES

A l’Àrea Bàsica del Barcelonès en breu és començaran els treballs d’adequació de la segona fase, val mes tard que mai però com ja havíem dit és lamentable la manca de coordinació entre els departaments de l’administració i la previsió de la nostra Direcció General.