Per tercer any consecutiu, amb el lema anticapitalista, internacionalista i de resistència, el 1r de maig, la Taula Sindical de Catalunya -TSC (formada per la CGT, la IAC, la CNT, la COS, Solidaritat Obrera i Cobas) convocava, a Barcelona, una manifestació unitària del sindicalisme alternatiu, aquest cop amb un recorregut de Fabra i Puig a la plaça de la República; contra la precarietat laboral i en defensa dels drets de les classes treballadores de Palestina i Catalunya.

 

 

La mobilització arribava en plena ofensiva genocida israeliana; la TSC denunciem “una nova espiral de crisi capitalista”, l’ambient bel·licista i l’aprofundiment de la pèrdua econòmica i de drets de la classe treballadora, “on cada dia més persones són abocades a la pobresa“.

S’ha reivindicat una jornada laboral de 30 hores i un salari mínim de 1.600 euros. Durant tot el recorregut s’han corejat crits de suport a la resistència del poble palestí, pels drets de les persones migrants i contra la precarietat del treball.

En els parlaments, les representacions sindicals hem criticat l’actual sistema, al qual hem acusat de precaritzar els treballadors i treballadores, i hem denunciat l’increment del cost de la vida i de l’habitatge i dels baixos salaris. Hem acusat els empresaris, la banca i els partits polítics de no voler solucionar les problemàtiques de classe. Per això s’ha fet una crida a la lluita de la classe obrera als llocs de treball i al carrer, i una profunda critica als sindicats majoritaris, pel “pactisme” amb empresaris i governs.

La mobilització s’ha portat als barris obrers en un context en què l’extrema dreta està a l’alça i on tendeix a assentar-se en aquest segment poblacional. Cal evidenciar els riscs dels “llops disfressats d’ovella” i recordar que qui històricament ha defensat els drets i interessos dels treballadors i treballadores han estat els sindicats i no pas les formacions de dretes: que recolzen els rics i empobreixen les persones treballadores.

També dins el marc de la jornada de l’1 de maig, a quarts d’una del matí a Can Dragó, hem fet una xerrada sobre l’actualitat a Gaza, amb Cèlia Cassanyes, de Prou Complicitat, Dominique Salomon, de l’Associació de palestins i jueus -JUNTS- i Saif Abukeshek, de la Comunitat Palestina de Catalunya. Posteriorment, hem fet un dinar mediterrani palestí popular organitzat per la Comunitat Palestina de Catalunya.