1 de maig 2023

Aquest dilluns 1 de maig, IAC-CATAC, com a sindicat confederat de la IAC, que forma part de la Taula Sindical de Catalunya ens adherim al manifest per defensar els drets de la classe treballadora i convoquem manifestació per la tarda a la Rambla del Raval de Barcelona.

Denunciem la precarització dels serveis públics, la privatització, l’increment del pressupost militar, l’explotació dels migrants i l’evidència dels incompliments electorals com la derogació de la llei mordassa, la llei d’habitatge, etc. Exigim millorar les condicions laborals de tot el personal. També ens solidaritzem amb la lluita contra la reforma de les pensions del govern de Macron. Volem defensar l’enfortiment dels sindicats combatius i fem una crida a la confluència de lluites i a organitzar una ofensiva de classe treballadora que construeixi un contrapoder al capital.

Passem a l’ofensiva! Per un sindicalisme combatiu, de classe, feminista i reivindicatiu, aquest 1 de maig prenem els carrers!

Us animem a donar suport al manifest de la Taula Sindical adherint-vos al manifest a través d’aquest enllaç:

https://sites.google.com/view/taula-sindical-de-catalunya/1r-de-maig-2023

També us animem a participar a les convocatòries que es troben després del manifest de la Taula Sindical.

Manifest: 1 de maig ofensiva de Classe

El capitalisme continua avançant dia a dia, apropiant-se cada cop de més esferes de la nostra vida. Ens roba el temps i la vida a canvi d’un salari, amb el que cada dia és més difícil viure de forma digna. Ens roba desmantellant i precaritzant els serveis públics, ens roba apropiant-se, privatitzant i monopolitzant cada cop més recursos bàsics per al sostén de la vida, com l’habitatge, l’energia, l’aigua, la terra o els aliments. Ens roba rebaixant les pensions i allargant la vida laboral, mentre la joventut pateix un atur crònic. Al capitalisme li sobren diners per augmentar el pressupost militar per l’OTAN i diu que no en te per la sanitat.

Un capitalisme neocolonial que no conforme amb extreure els recursos naturals del sud global, explota a les migrants que venen fugint de la violència i devastació, al treball de la llar i les cures, al treball sexual, al treball agrícola i a tota sort d’oficis informals sense dret a l’atur, a pensió o a qualsevol tipus de garanties laborals.

Amb un govern mentider que no s’atreveix ni a derogar la Llei mordassa, que no retira les parts més lesives de les reformes laborals, tal com va prometre. Amb un govern agenollat als poders econòmics, que aprova una llei d’habitatge més en clau electoralista, que no pas a garantir l’accés a un habitatge digne. I amb la lluita del poble francès contra la reforma de les pensions gravada a les retines, ens plantegem que ja n’hi ha prou de retrocedir davant els embats del capital.

És per això que volem passar a l’ofensiva, per recuperar terreny al capitalisme i recuperar tot allò que ens està robant. I ho farem engegant lluites allà on hi hagi injustícies. Empresa a empresa recuperant drets i millorant les condicions laborals. Sector a sector unint plantilles i millorant convenis. I ho farem carrer a carrer, combatent el discurs neoliberal i individualista, barri a barri, poble a poble construint comunitats de lluita. Ho farem articulant una lluita comuna entre treballadores i usuàries en defensa d’uns serveis públics de qualitat.

Per això és necessari enfortir les organitzacions de la classe treballadora, ELS SINDICATS. Els sindicats de classe i autònoms de tot poder polític o econòmic i independents de les subvencions estatals. Enfortint el sindicalisme que no creu en la concertació social de les poltrones, que sap que per negociar amb el capital s’ha de trencar la pau social i pressionar.

Per tot això és necessari la confluència de les lluites i les organitzacions de classe que planten cara als diferents fronts de la despossessió capitalista. La confluència amb el moviment per l’habitatge, amb el moviment migrant, amb el moviment pensionista, amb el feminisme de classe, amb l’ecologisme radical, amb l’economia social i solidària, i amb totes aquelles organitzacions que ens vulguin acompanyar en aquesta ofensiva de lluita.

Per això aquest primer de maig la Taula Sindical de Catalunya, fem una crida a la classe treballadora a iniciar una ofensiva contra la classe capitalista que ens vol cada dia més empobrits i agenollats. Fem una crida a les organitzacions anticapitalistes a fixar-se més en el que ens uneix que no en el que ens separa, i a engegar un nou cicle de lluita per a organitzar la indignació, i construir un contrapoder que ens permeti recuperar terreny al capital.

   • Derogació de la reforma laboral
   • Derogació de la llei mordassa i la llei d’estrangeria
   • Per unes pensions dignes i la reducció de l’edat de jubilació
   • Per la reducció de la jornada laboral
   • Per fer retrocedir el capital: Vaga General!

Taula Sindical de Catalunya

Per altra banda, us adjuntem les convocatòries descentralitzades del territori català:

Girona:

Els seus beneficis,

La nostra misèria!

Lluitem pels nostres drets.

Manifestació 18 h

Punt de trobada de la Rambla

Organitza la Coordinadora 1 de maig de Girona

 

 

Tarragona:

Per uns salaria i pensions dignes,

Cap a la Vaga General!

Socialitzem la riquesa!

Manifestació 18 h

Plaça Imperial Tarraco

Organitza: sindicalisme combatiu

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona:

1r de Maig

Ofensiva de Classe

 Manifestació 18 h

Rambla del Raval

Organitza: Taula Sindical de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

US HI ESPEREM A TOTHOM!

 

Cataccrac 1r de maig

Skills

Posted on

26 abril, 2023